De gemeente Ooststellingwerf vindt dat kinderen uit onze gemeente moeten kunnen meedoen. Dat geldt zeker voor kinderen uit gezinnen die het niet al te ruim hebben.

Meedoen kan zijn:
– Meedoen aan schoolactiviteiten
– Meedoen aan sport
– Meedoen aan culturele activiteiten
– Meedoen aan vrijetijdsactiviteiten

Via deze mail willen wij u informeren over de mogelijkheden voor uw kind(eren) om mee te doen.

Samenwerking
Om meedoen mogelijk te maken heeft de gemeente op 16 maart 2015 een Samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Stichting Leergeld NO-ZO Friesland, Stichting Jeugdsportfonds Friesland en Stichting Jeugdcultuurfonds Friesland.

Hoe werkt het?
Leergeld is de organisatie die alle aanvragen in ontvangst neemt. Leergeld komt bij u op bezoek om met u en de kinderen door te nemen welke mogelijkheden er zijn. U hoeft dus niet naar een loket. Na dit bezoek handelt Leergeld de aanvraag af. Leergeld treft regelingen voor uw kind met verenigingen, winkels en school. De portemonnee blijft daarbij zoveel mogelijk gesloten. Als er toch betaald moet worden, rekent Leergeld dit direct af met de vereniging, winkel of school.

Voor welke kinderen is het bedoeld?
1. Kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen van maximaal 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm (exclusief vakantiegeld);
2. Kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen boven 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm (exclusief vakantiegeld), die door hoge maandelijkse lasten een laag netto besteedbaar inkomen overhouden. Een laag netto besteedbaar inkomen is het bedrag dat een huishouden overhoudt nadat de vaste uitgaven zijn afgetrokken van het netto-inkomen.

Aanvragen
Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met de regio coördinator Leergeld Ooststellingwerf:

– E-mail: leergeldooststellingwerf@outlook.com
– Telefoon: 06 – 20 03 64 65 (bereikbaar op maandag en dinsdag tussen 14:00 en 16:00 uur).

Ook kunt u contact opnemen met de algemeen coördinator in Drachten:
– E-mail: info@leergelddrachten.nl
– Telefoon: 06 – 45 65 13 14 (bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09:30 tot 12:00 uur).

Meer informatie?
Wilt u uitgebreider kennismaken met Leergeld, kijk dan op www.leergeld.nl

Kinderen doen mee!