Zitvolleybal in Haulerwijk.

Vanaf 23 maart begint Willem Siepel met zitvolleybaltraining bij volleybalvereniging Haulerwijk.

Zitvolleybal is een aangepaste vorm van volleybal waarbij je op de vloer zit en speelt. Het spel en de regels zijn bijna gelijk aan staand volleybal, met enkele verschillen. Zo moet je bijvoorbeeld als je de bal speelt altijd met je kont of romp contact houden met de vloer.

Zitvolleybal wordt vaak gespeeld door mensen die een beperking hebben, waardoor ze niet mee kunnen doen met een regulier volleybalteam. Dit kan zijn vanwege een amputatie, maar ook bijvoorbeeld enkel- of knieblessures.

Er zijn echter ook mensen die zonder beperking in één van de zitvolleybalcompetities meespelen. Een sport voor iedereen dus!

Als u geïnteresseerd om een keer te komen kijken (of meedoen natuurlijk)  kunt u op een maandagavond langskomen in sporthal de Bongerd om te ervaren hoe het is om te zitvolleyballen. De trainingen zullen om 20:45 plaatsvinden en staan open voor iedereen.

Mocht u een vraag hebben over de training of zitvolleybal in het algemeen dan kunt u contact opnemen met volleybalvereniging Haulerwijk of door een mailtje te sturen naar willemsiepel@gmail.com.

Meer informatie is ook te vinden op www.zitvolleybal.com.

Zitvolleybal in Haulerwijk